Investiciono srebro

Srebro je plemeniti metal , koji je kroz istoriju imao slicnu upotrebnu vrednost kao i zlato.

Najčešće je služio srednjem sloju gradjanstva, za male i srednje transakcije dobara i usluga. Sa zlatom su se obavljale skupocene i velike transakcije.
Srebro, shodno svojoj ceni, ima širu cenovnu dostupnost u odnosu na zlato.
Srebro predstavlja izuzetno ulagačko sredstvo za investitore koji žele investirati na duže staze.
Srebro je 10 puta češće u prirodi i 75 puta jeftinije od zlata.

CENA INVESTICIONOG SREBRA BI U BUDUČNOSTI MOGLA VIŠETRUKO PORASTI ŠTO PREDSTAVLJA DOBRU ULAGAČKU PRILIKU.

KOD NAS MOŽETE KUPITI SLEDEĆE SREBRNE POLUGE

Feature

Srebrna poluga 500g

Srebrna poluga od pola kikograma ,ima dobar odnos težine i cene grama srebra u njoj. Ova poluga spada u kategoriju malih i srednjih ulagačkih instrumenata. Proizvodi se u prestižnim svetskim kovnicama. Tehnika kojom nastaje je livenje. Dostupna je za kupovinu sa pratećim sertifikatima.

Zlatare GOLD

Cena srebrnih poluga: POZVATI

Detaljnije
Feature

Srebrna poluga 1kg

Srebrna poluga od 1kg, pripada kategoriji srednjih ulagačkih instrumenata. Najčešće je kupuju ulagači koji imaju snažan afinitet prema investicionom srebru ,kao investicionoj kategoriji. Proizvodi se u prestižnim svetskim kovnicama. Dostupna je za kupovinu sa pratećim sertifikatima.

Zlatare GOLD

Cena srebrnih poluga: POZVATI

Detaljnije
Feature

Srebrna poluga 5kg

Srebrna poluga od 5 kg , zajedno sa polugama od 10 i 20 kg , predstavlja najveći ulagački instrument od srebra. Proizvodi se u prestižnim Evropskim kovnicama . Proizvodni proces je tehnika livenja. Vizuelni identitet ovih poluga prepoznatljiv je po grubljem izgledu, ornamenti i natpisi na njima nisu oštri.

Zlatare GOLD

Cena srebrnih poluga: POZVATI

Detaljnije

Dva faktora utiču na ulagača , šta će kupiti , investiciono zlato , ili srebro. 1. Starost ulagača

2. Spremnost na rizik.

Stariji ulagači ,spremni su da prihvate manji rizik i oni u svom portfoliu treba da imaju više zlata. Nasuprot njima, mladji ulagači , spremni su da prihvate veći rizik i oni u svom portfoliu treba da imaju više srebra.

O SREBRU

U Nemačkoj sve do 1871. godine u opticaju su bile srebrne kovanice (Taleri), valuta koja je bila pokrivena srebrnim standardom. Nakon 1871. godine zamenjen je zlatnim standardom. Razlog za primenu ovih plemenitih metala kao sredstva čuvanja vrednosti su njihova retkost i trajnost. Tek u moderna vremena počele su se kovati kovanice od drugih metala kao što su željezo, nikl i cink, čija je vrednost metala bila niža i nije odgovarala nominalnoj vrednosti kovanice. Danas se srebro koristi za izradu posebnih numizmatičkih kovanica, povodom nekih godišnjica, proslava i slično.

Srebro je, pored zlata i dragog kamenja (dijamanata i drugog) najvažniji materijal za izradu nakita. Vekovima se srebro koristilo za skupoceni i trajni pribor za jelo (srebrninu) i sakralne predmete. Na nakitu, šipkama i verskim predmetima, ako je navedeno, može biti otisnut pečat o čistoći i sadržaju srebra.

Srebrne medalje u mnogim sportskim takmičenjima, poput Olimpijskih igara, su nagrada za postignuto drugo mesto u takmičenju. To je iz razloga što se srebro tradicionalno smatra kao drugi po vrednosti plemeniti metal nakon zlata. Međutim, danas se zlatna medalja proizvodi od 92,5% srebra pozlaćena sa 6 grama čistog zlata. I u drugim oblastima, pojam srebrni označava drugu po važnosti nagradu, odličje ili oznaku uspešnosti. Srebro je cenjeno i u industriji muzičkih instrumenata, jer zbog svoje gustine daje lep, topli ton, a pored toga se može lako i obrađivati.

POGLEDAJTE VIDEO INVESTICIONO ZLATO I SREBRO