Investiciono srebro

Srebro je plemeniti metal , koji je kroz istoriju imao slicnu upotrebnu vrednost kao i zlato.

Najcesce je sluzio srednjem sloju gradjanstva, za male i srednje transakcije dobara i usluga. Sa zlatom su se obavljale skupocene i velike transakcije.
Srebro, shodno svojoj ceni, ima siru cenovnu dostupnost u odnosu na zlato.
Srebro predstavlja izuzetno ulagacko sredstvo za investitore koji zele investirati na duze staze.
Srebro je 10 puta cesce u prirodi i 75 puta jeftinije od zlata.

CENA INVESTICIONOG SREBRA BI U BUDUCNOSTI MOGLA VISETRUKO PORASTI STO PREDSTAVLJA DOBRU ULAGACKU PRILIKU.

KOD NAS MOZETE KUPITI SLEDECE SREBRNE POLUGE

Feature

Srebrna poluga 500g

Srebrna poluga od pola kikograma ,ima dobar odnos tezine i cene grama srebra u njoj. Ova poluga spada u kategoriju malih i srednjih ulagackih instrumenata. Proizvodi se u prestiznim svetskim kovnicama. Tehnika kojom nastaje je livenje. Dostupna je za kupovinu sa pratecim sertifikatima.

Zlatare GOLD

Cena srebrnih poluga: POZVATI

Detaljnije
Feature

Srebrna poluga 1kg

Srebrna poluga od 1kg, pripada kategoriji srednjih ulagackih instrumenata. Najcesce je kupuju ulagaci koji imaju snazan afinitet prema investicionom srebru ,kao investicionoj kategoriji. Proizvodi se u prestiznim svetskim kovnicama. Dostupna je za kupovinu sa pratecim sertifikatima.

Zlatare GOLD

Cena srebrnih poluga: POZVATI

Detaljnije
Feature

Srebrna poluga 5kg

Srebrna poluga od 5 kg , zajedno sa polugama od 10 i 20 kg , predstavlja najveci ulagacki instrument od srebra. Proizvodi se u prestiznim Evropskim kovnicama . Proizvodni proces je tehnika livenja. Vizuelni identitet ovih poluga prepoznatljiv je po grubljem izgledu, ornamenti i natpisi na njima nisu ostri.

Zlatare GOLD

Cena srebrnih poluga: POZVATI

Detaljnije

Dva faktora uticu na ulagaca , sta ce kupiti , investiciono zlato , ili srebro. 1. Starost ulagaca

2. Spremnost na rizik.

Stariji ulagaci ,spremni su da prihvate manji rizik i oni u svom portfoliu treba da imaju vise zlata. Nasuprot njima, mladji ulagaci , spremni su da prihvate veci rizik i oni u svom portfoliu treba da imaju vise srebra.

O SREBRU

U Nemackoj sve do 1871. godine u opticaju su bile srebrne kovanice (Taleri), valuta koja je bila pokrivena srebrnim standardom. Nakon 1871. godine zamenjen je zlatnim standardom. Razlog za primenu ovih plemenitih metala kao sredstva cuvanja vrednosti su njihova retkost i trajnost. Tek u moderna vremena pocele su se kovati kovanice od drugih metala kao sto su zeljezo, nikl i cink, cija je vrednost metala bila niza i nije odgovarala nominalnoj vrednosti kovanice. Danas se srebro koristi za izradu posebnih numizmatickih kovanica, povodom nekih godisnjica, proslava i slicno.

Srebro je, pored zlata i dragog kamenja (dijamanata i drugog) najvazniji materijal za izradu nakita. Vekovima se srebro koristilo za skupoceni i trajni pribor za jelo (srebrninu) i sakralne predmete. Na nakitu, sipkama i verskim predmetima, ako je navedeno, moze biti otisnut pecat o cistoci i sadrzaju srebra.

Srebrne medalje u mnogim sportskim takmicenjima, poput Olimpijskih igara, su nagrada za postignuto drugo mesto u takmicenju. To je iz razloga sto se srebro tradicionalno smatra kao drugi po vrednosti plemeniti metal nakon zlata. Medjutim, danas se zlatna medalja proizvodi od 92,5% srebra pozlacena sa 6 grama cistog zlata. I u drugim oblastima, pojam srebrni oznacava drugu po vaznosti nagradu, odlicje ili oznaku uspesnosti. Srebro je cenjeno i u industriji muzickih instrumenata, jer zbog svoje gustine daje lep, topli ton, a pored toga se moze lako i obradjivati.

POGLEDAJTE VIDEO INVESTICIONO ZLATO I SREBRO