Dukat Krugerrand

Dukat Krugerrand

Najstarija i najuglednija investiciona zlatna kovanica, dukat Krugerrand, na tržištu se pojavio 1967. godine i u svega nekoliko godina doživelo je neverojatan komercijalni uspeh. Prodaja dukata koju je proizvođač organizovao širom sveta učinila je da u to doba Krugerrand zauzme čak 90 posto globalnoga tržišta investicionih zlatnih dukata. Finoća zlata od kojeg su izrađeni svi zlatnici Krugerrand: 91,67 % (22 karata). Dukat Krugerrand prepoznatljiv je i prihvaćen na svim kontinentima. Smatra se svojevrsnim investicionim standardom i za male i za velike kupce investicionog, odnosno, monetarnoga zlata.

Opis i svojstva dukata Krugerrand

About UsReč je o dukatu koji se proizvodi u Južnoj Africi, zemlji s najizdašnijim nalazištima od investicionog zlata. Dukat Krugerrand na licu (obversu) sadrži lik južnoafričkog državnika Paula Krugera, koji je bio čelnik Južne Afrike krajem 19. veka. Oko lika Paula Krugera ispisan je službeni naziv zemlje koja izdaje dukat na afrikaanskom jeziku “Suid-Afrika” i na engleskom jeziku “South Africa”. Južnoafrička antilopa nalazi se na naličju, odnosno, reversu dukata. Iznad antilope uz gornji rub reversa ispisana je riječ “Krugerrand” koja predstavlja složenicu prezimena državnika Paula Krugera i naziva valute Južne Afrike “rand”. Levo i desno od antilope navedena je godina izdanja svake kovanice, i to tako što je hiljada i stotica godine ispisana levo, a desetica i jedinica desno. Pri dnu je navedena masa čistoga zlata koju dukat Krugerrand sadrži.

About UsDukat Krugerrand sve do 1980. godine kovan je samo u jednoj veličini: od jedne unce čistoga zlata. Na tržištu su se kasnije pojavile i dukati Krugerrand manjih veličina – od pola unce, četvrtine unce i desetine unce. Gotovo pola veka od prvoga izdanja, dukat Krugerrand i dalje je najpopularnija investiciona zlatna kovanica na svetskom tržištu.

DETALJNIJE

Dukat Krugerrand 1 unca

Ukupna masa: 33,93 grama

Čista masa zlata: 31,103 grama (1 unca)

Dukat Krugerrand pola unce

Ukupna masa: 16,96 grama

Čista masa zlata: 15,55 grama (1/2 unce)

DDukat Krugerrand četvrtina unce

Ukupna masa: 8,48 grama

Čista masa zlata: 7,77 grama (1/4 unce)

Dukat Krugerrand desetina unce

Ukupna masa: 3,39 grama

Čista masa zlata: 3,11 grama (1/10 unce)

Dukat Kineski panda dvadesetina unce

Nominala: 20 kineskih juana

Ukupna masa: 1 grama

Čista masa zlata: 1 gram (0,032 unci)

Dimenzije: 10 mm x 0,83 mm

Prodaja Dukata ZLATARE GOLD

  • Prodaja dukata i prodaja zlatnika vrši se u Zlatarama GOLD na 4 lokacije u Beogradu. Darivanje dukata , prezentuje odnos prema tradiciji i odnos uvažavanja osobe kojoj se poklanja. Darivanje , izazizava osećaj zadovoljstava , kako kod osobe kojoj se dariva poklon , tako i kod osobe koja ga dariva. Dukati se poklanjaju povodom rodjenja, krštenja,venčanja i raznih drugih proslava i jubileja.

  • Dukati predstavljaju zlatne proizvode, koji se proizvode u formatu zlatnog novca. Dukati, imaju visok udeo čistog zlata u sebi .Finoća zlata prezentuje procenat čistog zlata u samom proizvodu. Ista se, kod dukata kreće u intervalu od 900/1000 do 999/1000. Npr.dukat finoće 900/ 1000 ima u sebi 90% cistog zlata,a 10 % su legure koje mu daju čvrstinu. Napominjemo: Zlatni dukati su žute boje

Prodaja dukata

Dukat
Wiener Philharmoniker
DETALJNIJE
Dukat
Krugerrand
DETALJNIJE
Dukat
KINESKI PANDA
DETALJNIJE
Dukat
FRANC JOZEF
DETALJNIJE