Prodaja dukata | Investiciono zlato | Cena zlatnih poluga | Prodaja investicionog zlata
image
Dukat Franc Jozef

Dukat Franc Jozef CETVOROSTRUKI

Dukat-ZlatnikFRANC JOZEF CETVOROSTRUKI

Franc Josef je dukat sa dugom tradicijom... Kovan je u vreme vladavine Austrijskog imperatora Franc Josefa...

Dugo vremena sluzio je kao sredstvo ocuvanja vrednosti... zbog njegove popularnosti u svetu on se i dan danas proizvodi u Austrijskoj kovnici novca u izvornom obliku iz 1915 godine Zlatni dukat Franc Jozef nerijetko se poklanja u svecanim prilikama: povodom krstenja, vencanja, godisnjica. Zbog svega toga, zlatni dukat Franc Jozef predstavlja izvrstan nacin za ocuvanje vrednosti licne imovine: lako je prepoznatljiv i jednostavno se moze pretvoriti u likvidnu valutu. Zlatni dukati Franc Jozef koji na sebi imaju utisnutu neku drugu godinu izdanja ponekad mogu imati dodatnu numizmaticku vrednost, te se ne smatraju nuzno investicionim zlatnicima.

Franc Jozef

Detaljnije

Na reversu cetvorostrukog zlatnika Franc Josef otisnut je lik cara Franca Josefa u svecanoj imperatorskoj odeci i tekst FRANC IOS I D G AVSTRIAE IMPERATOR. Na obversu se nalazi grb Austro-Ugarske monarhije, te dvoglavi austrijski carski orao, s tekstom HUNGAR BOHEM GAL LOD ILL REX A A 1915. Na dnu kovanice nalazi se brojka cetiri u zagradama (4), koja utvrdjuje vrednost od cetiri dukata.
Austro Ugarska je Monarhija u razdoblju izmedju 1870 i 1892. godine izdavala zanimljiv zlatni novac s izrazenom dualnom nominalom. Rec je o izdanjima koja su se koristila kao monetarno sredstvo u zemljama okupljenima u "Latinsku Monetarna Uniju"'" utemeljenoj 1865. godine. Zadnje izdanje ove kovanice iz 1892. godine postalo je osnovica za sva kasnija izdanja, zbog cega je zlatnik s otisnutom 1892. godinom postao de facto investicijskim, a ne vise monetarnim sredstvom. Austrijska firma Muenze Osterreich proizvodi zlatnik u nepromenjenom dizajnu jos i danas.
AKCIJSKA PRODAJNA CENA- 99.000 DIN PRODAJNA CENA: 99.000 DIN OTKUPNA CENA: 98.000 DIN Akcija traje do isteka zaliha. INVESTICIONA NAPOMENA: Za velike ulagace odobravamo posebne investicione pogodnosti.
Status: dostupan za kupovinu
Uvoznik : Zlatara Gold
Nacin placanja :
- Instant placanje..
- Uplata na tekuci racun.
Napomena : Otkupna cena je GARANTOVANA i vazi samo za klijente koji su kod nas kupili zlatne dukate. Da bi ste ostvarili pravo na preferencijalnu cenu , neophodno je da imate nasu dokumentaciju.