DUKAT-ZLATNIK
FRANC JOZEF CETVOROSTRUKI

Franc Josef je dukat sa dugom tradicijom… Kovan je u vreme vladavine Austrijskog imperatora Franc Josefa…

Dugo vremena sluzio je kao sredstvo ocuvanja vrednosti… zbog njegove popularnosti u svetu on se i dan danas proizvodi u Austrijskoj kovnici novca u izvornom obliku iz 1915 godine Zlatni dukat Franc Jozef nerijetko se poklanja u svecanim prilikama: povodom krstenja, vencanja, godisnjica. Zbog svega toga, zlatni dukat Franc Jozef predstavlja izvrstan nacin za ocuvanje vrednosti licne imovine: lako je prepoznatljiv i jednostavno se moze pretvoriti u likvidnu valutu. Zlatni dukati Franc Jozef koji na sebi imaju utisnutu neku drugu godinu izdanja ponekad mogu imati dodatnu numizmaticku vrednost, te se ne smatraju nuzno investicionim zlatnicima.

Franc Jozef
DETALJNIJE

Na reversu cetvorostrukog zlatnika Franc Josef otisnut je lik cara Franca Josefa u svecanoj imperatorskoj odeci i tekst FRANC IOS I D G AVSTRIAE IMPERATOR. Na obversu se nalazi grb Austro-Ugarske monarhije, te dvoglavi austrijski carski orao, s tekstom HUNGAR BOHEM GAL LOD ILL REX A A 1915. Na dnu kovanice nalazi se brojka cetiri u zagradama (4), koja utvrdjuje vrednost od cetiri dukata.

Austro Ugarska je Monarhija u razdoblju izmedju 1870 i 1892. godine izdavala zanimljiv zlatni novac s izrazenom dualnom nominalom. Rec je o izdanjima koja su se koristila kao monetarno sredstvo u zemljama okupljenima u „Latinsku Monetarna Uniju“‘“ utemeljenoj 1865. godine. Zadnje izdanje ove kovanice iz 1892. godine postalo je osnovica za sva kasnija izdanja, zbog cega je zlatnik s otisnutom 1892. godinom postao de facto investicijskim, a ne vise monetarnim sredstvom. Austrijska firma Muenze Osterreich proizvodi zlatnik u nepromenjenom dizajnu jos i danas.

STATUS DOSTUPNOSTI PROIZVODA
– NA LAGERU
VREME PREUZIMANJA
– ODMAH
MOGUCNOST REZERVACIJE
-ODMAH
VREME PLACANJA
– PRILIKOM PREUZIMANJA

PORESKI TRETMAN:
Proizvod je oslobodjen Pdv -a u skladu sa Zakonom o pdv-u ,Clan 36 b.

DEKLARACIJA PROIZVODA
DUKAT FRANC JOZEF CETVOROSTRUKI
Tezina dukata :
13.96 g
Čista masa zlata : 
13.96 g
Čistoća zlata: 
98,6 %
Čistoća u karatima: 
24 karata
Certifikat o autentičnosti:
DA
Kovnica : 
Münze Osterreich (Austrija)
Uvoznik : 
Zlatara GOLD

Nacin placanja :
– Gotovinsko placanje.
– Uplata na tekuci racun.
– Instant placanje.

OTKUPNA CENA JE GARANTOVANA i vazi samo za klijente koji su kod nas kupili zlatne dukate.
Da bi ste ostvarili pravo na garantovanu preferencijalnu cenu neophodno je da posedujete dokumentaciju formiranu prilikom kupovine .